вторник, 2 февруари 2010 г.

Мълния



Той имаше чувството,че са заедно цяла вечност.Никога не я беше обичал безумно, но така и не намери сили да я остави.Дори се ожени за нея.Всъщност тя беше добра,почти перфектна съпруга.Беше умна, поддържаше домът им изряден, съобразяваше с любимите му хобита и навици, рядко досаждаше, обичаше го...,но помежду им стоеше една оглушителна тишина. Дори когато говореха,той продължаваше да чува тишината-съвършена,до болка позната и омразна.Беше му студено в този тих и подреден дом.
Колко глупаво,мислеше си,да си избереш за жена тази, която е подходяща.Все едно да си избереш подходящ диван-може да не ти харесва много,но е удобен и практичен.Сега копнееше да му е шумно и неудобно.Осъзнаваше,че дори да залее този дом с бензин и да драсне клечката, тук пожар нямаше да лумне и той нямаше да усети така жадувата топлина.
Един ден ден я срещна-точна такава каквато винаги си я беше представял.Погледна я и през тялото му преминаха хиляди волта ток,а първата му мисъл беше ''Тя е мълния" И това го уплаши.Знаеше,че мълниите са смъртоносни,че овъгляват тъканите и поразяват нервната система.Толкова дълго беше копнял за нея,а сега трепереше от страх.Трябваше да улови мига, нямаше право на изчакване,защото мълниите живеят твърде кратко...
...
Проследи го с горчива усмивка как тръгна да бяга.Очите и го сканираха,виждаха празният му лишен от смисъл живот и не разбираше защо не остана с нея.Наистина ли има неща,които не могат да се случат? Толкова много си приличаха.Защо не пожела да и даде шанс? Каквито и да бяха отговорите,мигът беше изчезнал.
...
-Скъпи,побързай.Плажът е чудесен,водата е великолепна,но мисля,че се задават облаци и ще изпуснеш момента.
-Идвам.
...
"Мъж оцеля след удар от мълния news.info/design/. Лекарите спасиха живота на 38-годишен мъж след като той е бил ударен от мълния. .....''

Няма коментари:

Публикуване на коментар