петък, 19 март 2010 г.

Chilli


Чудя се до колко е вярно, че е по-добре да страдаш, отколкото да причиниш страдание... Това не е ли вид мазохизъм? Игра на котка и мишка, обаче гониш себе си. Ти си ловецът и жертвата. Постоянно си нащрек, дебнеш и се пазиш...Споко, няма да те канонизират за светец. Няма ненаказано добро. И за това ще си платиш. Скъпо и прескъпо. Постепено ще си промиеш черепната кутия до степен на неузнаваемост. Обричаш се на вечно съпътстващото те недоволство. Забравяш личните си качества, причуват ти се упреци отвсякъде. Виждаш невидими проблеми, даже си измисляш, пристрастяваш се към собственото си неодобрение. Копаеш ли, копаеш...бездънна яма на несигурност и страх да споделиш истинските си мисли. Приемаш да си губещата страна. Да си траеш, за да не накърниш нечии отдавна неизлечимо, заболеели амбиции.  Стоиш като магаре на мост, инатиш се на себе си и не помръдваш. Не се заблуждавай, ти не печелиш нищо. Най-много да те тръшне поредния животински грип.Напротив не е луд, който яде баницата, ти си лудият, че хем му я правиш, хем му я даваш...
Време е за твоята оздравителна доза егоизъм, усмихни се, прости си и обичай преди всичко себе си и своите лудости. Време е за метаморфоза. Посей, за да покълне, поливай, за да расте и грей, за да узрее. После ще си похапваш на воля. Лично произвоство, модерното Био, без нитрати, пестициди и ГМО...може да ти излезе по-скъпичко, но ще си струва и ще е вкусно.

13 коментара:

  1. Имам адска нужда точно от тази метаморфоза...

    ОтговорИзтриване
  2. @BiA,
    Броните ни пазят от удари, но и от прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Това, че няма ненаказано добро е толкова вярно...и изпитано.
    И въпреки това ще продължавам да го правя...когато ми е кеф!
    :)

    ОтговорИзтриване
  4. @Nightwish El, когато ти е кеф може :), да не ти става навик ;)

    ОтговорИзтриване
  5. за броните...вярно е
    сами си ги изковаваме

    ОтговорИзтриване
  6. @BiA,
    е нали сме жени, трябва да се преобличаме често, не можем да ходим с все едни и същи дрехи, пардон брони.

    ОтговорИзтриване
  7. Май всеки е 50/50. Зависи от момента, от мястото и хората, около него.Все пак за хубавото трябват старание, а лошото често идва само.

    ОтговорИзтриване
  8. @Владо, много си прав. Толкова по-лесно е да сме лоши за жалост.
    :)

    ОтговорИзтриване
  9. Страданието пречиства
    Но зависи в какво вярваш

    ОтговорИзтриване
  10. @Valkocompany, мисля, че много точно си го казал. Благодаря.
    :)

    ОтговорИзтриване