понеделник, 14 юни 2010 г.

мЪнички промени


Липсвате ми всички, а се очертава още дълго да отсъствам. Причината е, че реших да променя много кардинално животът си, може би за да намеря част от себе си или просто да се изградя на ново. Променям постепенно ежедневието си, работата си, навиците си, а това ми коства много усилия и време за жалост... и много болка. Разделям се с нещата, които са били смисълът на живота ми до сега и търся подходящи заместители и обезболяващи и искрено се надявам да се справя. Интересно е как една сутрин докато пиех кафе, разбрах, че вървя на празен ход. Станах  изпълнена с увереност, че повече нямам какво да губя, взех си душ и отидох на фризьор. Отрязах дългата си черна коса и излязох с шоколадова главица от там, после отидох на работа и си дадох предизвестие за напускане. Изпитах огромно облекчение, че излязох от коловоза и си подарих свобода, макар цената все още да не ми ясна. Знам, че нещо ще се случи и знам, че ще е за добро, защото простата ми логика сочи, че когато си на дъното, остава единствено да изплуваш... :)

20 коментара:

  1. Браво за куража! Невероятно е чувството да последваш желанието си за промяна :)
    Пожелавам ти да е за хубаво и нещата да се наредят (по-скоро ти да си ги наредиш) по най-добрия начин!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами, има някои копаят и продължават надолу :)))
    ---
    А това с постригването наистина помага. Интересно е, но винаги търсим някаква външна проекция...както и да е, щом работи, значи е добре :)

    ОтговорИзтриване
  3. @Bia, благодаря. Наистина трябва да загърбя всичко, което ме свързва със старият ми живот. :)

    ОтговорИзтриване
  4. @Кръстю, аз си изхвърлих всички инструменти за копаене :)), ще се измъча с ръце :),
    и да по-лесно е, когато промениш първо нещо външно-поглеждаш в огледалото и виждаш друг човек, а този другия иска друг живот. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Успех! Направих подобно нещо преди години.Оказа се ,че промените са много, но бях махнал нещата, които не обичах от животът си. И това да е, стига.

    ОтговорИзтриване
  6. похвално! ще успееш, щом си се захванала. а тва с косата наистина помага, и аз го правя винаги, когато искам промяна, само дето няма накъде повече да я стрижа и само и меня разцветките :))

    ОтговорИзтриване
  7. Ето една книга, която мразя, но ще ти спомена. "Боен клуб" казва, че само когато стигнеш до абсолютното дъно, ще спре да ти пука за всичко. Или просто тази книга не може да се предаде с едно изречение, но стигнал ли си вече там, нищо друго няма значение.

    ОтговорИзтриване
  8. @Владо, предполагам, че почти всеки прави нещо подобно на даден етап от животът си, така че и аз не съм изключение. :)
    @ Птиченце, винаги съм се чудила на това с косата, сякаш режеш лошото? :)
    @Nezzo, има много вярно в това, по-интересно е, че аз сама реших да се гмурна на дъното, за да мога да изплувам на ново място. :)
    Благодаря Ви. :))

    ОтговорИзтриване
  9. Дано новата промяна ти се отрази благотворно
    Все пак е лято :)

    ОтговорИзтриване
  10. Иска ми се да те окуража в този важен за теб момент, но се подготви за трудна борба, отскачането от дъното изисква много сили. Смяна на фейса е не само добра идея, а дори задължителна (както си го казала, другият човек иска други неща!), за да си го напомняш, дори когато ти се иска да се върнеш назад. Права си, че всеки стига до този момент, рано или късно, но важно е кога, когато НЯМА ПОВЕЧЕ КАКВО ДА ГУБИ. Ще ти пожелая просто да вярваш в себе си, никога не съжалявай за този си избор. Всяка промяна е само за по-добро!

    ОтговорИзтриване
  11. @Valko, Lana, altair много ви благодаря. Чудесно е да има хора, които ти мислят доброто.

    ОтговорИзтриване
  12. Успех! Това е свободата - поемаш отговорност за собствения си живот.Само ти и никой друг. Да повярваш в себе си. Но имай предвид, че когато предприемеш нещо драстично дори и само за себе си, и то е в разрез с общата маса - критики много. Затова ти пожелавам да имаш сили да отстояваш себе си:))))

    ОтговорИзтриване
  13. @О-о Цвети, критиките никога не са ме притеснявали, те винаги помагат стига да умееш да отсееш полезното :)), така че- нека говорят.

    ОтговорИзтриване
  14. Подкрепям! И, ако имаш нужда от квото и да било, знаеш си- свиркай:)))Нищо,че се познаваме по този интерактивен начин:)

    ОтговорИзтриване
  15. Браво, bampi, и си надени бронята, както те съветва Цветанка, за съжаление в такива моменти и приятелите започват да се преброяват, едни си отиват завинаги, но тези, които остават, ще ги имаш и в радост и в болка.
    Смелост и по една лъжица, а ако трябва и повече от това лекарство:
    "Майната му на всичко, което ми пречи да следвам желанията и мечтите си!"

    ОтговорИзтриване
  16. Успех, bampi!
    По шоколад да ти върви!

    На мен лично ще липсваш, така че не се бави много!
    :)

    ОтговорИзтриване
  17. @Ирония, Silva, El, много сте мили, благодаря ВИ :))), удоволствето да ви познавам дори и по-този начин е мое.

    ОтговорИзтриване
  18. Понякога нещата, даже и да работят, е добре да се стръскат и да се обърнат изцяло наопаки; нерядко се оказва, че могат да работят и много по-добре :) Радикалните житейски промени изискват немалко смелост, което винаги е достойно за възхищение. Поздравления за решението и - само нагоре! Успех :)

    ОтговорИзтриване
  19. @malkiatprintz , много вероятно е да си прав- нека всичко се обърка, за да го подредя изцяло и по мой вкус :)

    ОтговорИзтриване